De optimale wand-vloer verbinding

Orka Synthetics en Hydewa Benelux werken samen aan de kwetsbare wand-vloer aansluiting; dat komt de hygiëne ten goede. Ruimtes zijn nog beter schoon te maken, de kwaliteit is hoger en het bespaart vaak tijd en kosten. “Het ontzorgen van de eindgebruiker staat voorop. Klanten krijgen gegarandeerd A-kwaliteit producten en goed advies over vloer, wand en plafond,” stelt Rob van Barneveld.

Samenwerking
“De wand-vloer aansluiting is immers een kritiek punt”, stelt Martijn de Vos t.N.C. van Hydewa Benelux. “Bij renovaties heb je wanden en vloeren die niet gelijklopen. Daarnaast zit er altijd wrijving tussen wand en vloer. Die verbinding tussen wand en vloer is kwetsbaar, daar hebben wij een goede oplossing voor,” voegt Rob toe. Martijn: “Daarnaast is de aansluiting voor ieder project maatwerk. Geen ruimte is gelijk. Daarom is het van belang die onderling af te stemmen.”

Hydewa Benelux importeert de beste kwaliteit polyester wanden en plafonds uit Amerika en Orka Synthetics is als producent van kunststofvloermaterialen de specialist op gebied van industriële vloeren. Zowel Orka als Hydewa leveren materialen in de voedingsindustrie, van melkstal tot slachthuis, de verwerkende industrie en distributiecentra, maar bieden ook systemen voor cleanrooms, wasstraten en de farmaceutische industrie. Overal waar vloeren en wanden aan hoge hygiënische eisen moeten voldoen.

Kwaliteit voorop

Martijn: “Tijdens een bijeenkomst van de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) spraken we elkaar. Het klikte meteen. Je zoekt een partner die complementair is aan je eigen product, als er aan de wanden gewerkt wordt, wordt er ook aan de vloer gewerkt. Maar het belangrijkste is misschien wel dat de bedrijfscultuur en filosofie goed matchte. We gaan beide vaak langs bij de eindgebruiker en komen veel problemen met vloeren tegen. Bedrijven zijn op zoek naar advies en de technische kennis over industriële vloeren en wanden, dan kunnen we elkaar aandragen.” Rob: “Het is mooi dat je een partij hebt waarvan je zeker weet dat wanneer je hen naar jouw klant stuurt, dat zij een goed en eerlijk advies krijgen.”

Totaalpakket
“We willen een compleet concept aanbieden. Dat betekent duidelijkheid voor de klant,” meent Frank Dietzel van Orka Synthetics. Zo kwam het idee tot stand om een mal te maken en de Orka vloersystemen naadloos te laten aansluiten op de Glasbord® wandbekleding. Martijn voegt toe: “Je weet dat het volgens de regels gaat en goed gebeurt, de producten voldoen aan de HACCP-normering. Je kunt het gerust aan elkaar overlaten, omdat we al op elkaar ingespeeld zijn.”

Verwerkers
Frank: “Uitvoerende partijen kijken vaak alleen naar hun eigen deel binnen het bestek. In de praktijk loop je dan tegen de afwerking aan. Wij kijken al in een eerder stadium naar de aansluiting. In die zin bespaart het tijd en geld.” Daarnaast schuiven we nog steeds een aantal gespecialiseerde verwerkers naar voren die ieder een aanbieding maken voor het werk zodat de marktwerking blijft. Dion ter Braak, Hydewa Benelux: “Daarbij kijken we beide naar welke partij ervaring heeft in dat toepassingsgebied. We schuiven per project de juiste partij naar voren die het meest geschikt is.”

Kennis delen
Daarnaast ligt er een voordeel bij het delen van kennis. Rob: “We gaan beide uit van meerwaarde en kwaliteit. Welke problemen kunnen we oplossen en welke aansluitingen zijn optimaal? Maar ook kennisdeling vanuit de bewegende markt. De laatste trends, normen en kansen die de markt biedt. Een ideale samenwerking dus.”

Foto v.l.n.r. Rob van Barneveld, Martijn de Vos t. N.C., Dion ter Braak, Frank Dietzel
Recent Posts
Neem contact met ons op!

U kunt ons een email sturen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

F
F